Domare inofficiell utställning

Har jag glömt skriva om hur det var att vara domare för en dag? Spännande. Jag lärde mig saker om mig själv som jag inte visste, och som jag kan jobba på till nästa gång. Det är verkligen så, jag visste inte hur det skulle vara att stå där och bestämma vilken labbe jag tyckte höll rasstandarden bäst. Både svårt och lätt. Vi har ju olika preferenser. Jag vill ha en sund hund som rör sig rätt. Rör den sig inte rätt så är den inte anatomiskt korrekt byggd. MEN ibland är det sjukt svårt att se rörelserna, då handlern kanske inte får fram hunden från sin bästa sida. Vill man ställa ut sin hund, så rekommenderar jag varmt att besöka lite ringträningar. För hundens skull 🙂

Labradorklubben Östergötland bjöd in mig till Väderstad en solig augustidag. Det blev 27st hundar sammalagt, och efter det var jag ganska trött. Så tur jag åkte dit med min ringsekreterare för dagen Elizabeth Amundsen, så hon kunde köra hem. Vi hade så kul!

Resultat!

Bis valp
1. Aquador Urchin    Söt svart tikvalp med allt på rätt plats.
2. Aquador Urial
3. Ritous Starlight Express
4. Labbehusets Just like a woman
Bis vuxen
1. CH Andycap Diamond Dreams, Underbar vuxen gul tik, allt är fint o välbalanserat på henne! På bild
2. CH Sabattia´s Missions Impossible, Maskulin vuxen gul hane, men många fina raskvaliteter.  På bild
3. Cassatas Charming Celestine, Supersöt svart juniortik, välbalanserad och utmärkta rörelser.
4. Aquador Morgausse, Utmärkt brun tik, med mkt kvalitet! för dagen ur päls tyvärr. Utmärkta rörelser.  

I september fick jag prova på att döma igen! Nu kände jag mig lite mer säker. Hur det skulle gå till och hur jag lärt mig tänka. Susanne Ekstedt’s kennel Hungry-Heart’s hade 30års jubileum och hon ville at jag skulle döma labbarna som kom dit. Så vi gjorde en liten utställning. Så intressant att döma hundar från samma uppfödning. Tack snälla för att jag fick prova på det. Här är lite bilder.

BIS-1 Hungry-Heart’s Oprah Winfrey
(CH Winnie’s Madison x Hungry-Heart’s Wing’s Diamond)
Superfin 9-årig veterantik!!

BIS 2 Susannes inköpta tik från Polen, en drömtik, verkligen 🙂 Keep on knocking z GM

BIS-3 Hungry-Hearts Time to win och BIS- 4 hans syster Time wil tell